Vraag van Sylvester met betrekking tot de standpunten van de Kopimi Kerk over voeding

Vraag van Sylvester met betrekking tot de standpunten van de Kopimi Kerk over voeding

Op dinsdag 7 februari 2012 om 2:28pm heeft Sylvester de moeite genomen om een heel bijzondere vraag te stellen of aan het Kopimisme een bepaalde manier van voeding vast zit.

Wij zijn zeer dankbaar voor deze vraag en we gaan vanuit het Kopimistische standpunt deze beantwoorden aangezien dit nog niet eerder ter discussie is gesteld.

De Kopimi Kerk heeft per definitie een tijd geleden het DNA, bouwstenen van de celkern heilig verklaard. Dus in theorie is ieder organisch leven heilig. Wat voor gevolgen heeft dit voor de relatie van mens en voeding.

De mens zelf is een uiterst complex biologisch machine opgebouwd met heilige zelf kopiërende DNA en cellen. Zo zal worden verwacht dat iedere Kopimist zich inspant om alle levende organismen met respect te behandelen. Je mag je er dan ook vanuit gaan dat je ook je eigen lichaam met respect dient te behandelen.

Hoe komt voeding hierbij kijken: De kerk verbied in principe niets, iedereen is immers vrij om de persoon te zijn die hij of zij wil zijn. We vragen je wel om even na te denken over hoe jij nu met je lichaam omgaat, hoe zou je dit kunnen verbeteren om beter voor je lichaam te kunnen zorgen. Het betekend niet dat je nu direct drastische veranderingen hoeft te doen aan je levenspatroon. Nee het gaat om het idee dat je erbij stilstaat waar je nu mee bezig bent.

Zo zijn er ook Joodse Kopimisten, of Islamitische Kopimisten, Wiccan Kopimisten, Christelijke Kopimisten die al gewend zijn aan een bepaalde voedingspatroon met een religieuze grondslag. Er zijn al wat personen met andere religieuze achtergronden geüpgraded zijn naar het Kopimisme.

De Kopimi Kerk zal dan ook respecteren dat iedere mens die deze upgrade traject heeft ondergaan heel graag zijn of haar oude eet gewoonten het liefst aanhoud. Zoals bijvoorbeeld koosjer, hal hal, vegetarisch of veganistisch.

Dit is verder prima aangezien je iedere eet gewoonte zo gezond en respectvol voor eigen lichaam kan maken als jij maar zelf zou willen. Het blijft een kwestie van jezelf inlezen, informatie zoeken en verwerken.

En voornamelijk op de juiste manier lekkere gezonde recepten tot in de perfectie kopiëren en uitvoeren in de keuken.

Gezond gebalanceerd voedsel zorgt voor een gezonde gebalanceerde geest.

Als Kerk hopen we er alleen op dat jij jezelf gaat inlezen, recepten raadpleegt kopieert en uitvoert in de keuken. Om zo op een lekkere manier je eigen lichaam gezond te houden. Want genieten van lekker en gezond eten is zorgen voor jezelf.

Enkele Voedings Richtlijnen:

  • Vlees: als je vlees eet, zorg ervoor dat je dezelfde wettelijke horeca hygiëne regels erop nahoud en dat het vlees het liefst biologisch is. Voorkom aanbakken van vlees, dit zorgt namelijk voor ongezonde verbrande deeltjes in je eten. Het liefst geen half om half gehakt i.v.m. overmatig vet in je dieet. Het punt is voornamelijk het op gezonde wijze bereiden van je voedsel wat ook rekening houd op een duurzaam milieu. Wij beseffen ook dat het eten van biologisch duurzame voeding duurder kan zijn, daarom is het richtlijn en geen gebod. Als je het financieel aankan, vooral doen, als je het financieel niet red is het geen ramp en hoef je er niet om te schamen.
  • Koosjer of Hal Hal: op deze wijze met respect omgaan met eten dat past ook prima bij het Kopimisme.
  • Vegetarisch: vanuit principe of gezondheidsredenen geen vlees meer eten, dat mag zonder meer. Hou wel rekening mee dat jij jezelf goed moet inlezen om een gezond vegetarisch bestaan op te bouwen zodat je geen tekorten krijgt in je dieet.
  • Veganistisch: vanuit principe of gezondheidsredenen totaal geen dierlijke producten meer eten. Dat mag ook geen enkel bezwaar. Hou ook hier net als bij de vegetariërs rekening mee dat jij jezelf goed moet inlezen zodat je geen tekorten krijgt in je dieet.
  • Een ander voeden: Als je merkt dat een persoon de laatste tijd om bijvoorbeeld emotionele of financiële redenen niet goed eet, kook voor de persoon of regel dat hij of zij gezonde voeding tot zich neemt. Zorg voor elkaar.
  • Een kind voeden: Kinderen hebben prioriteit, zorg voor voldoende gezonde voedingstoffen en een gebalanceerd dieet. Mocht je niet in staat zijn om je kind gezonde voeding te geven, schakel op tijd hulp van anderen in. Stap over persoonlijke gene heen, ook hier komt het punt zorg voor elkaar centraal te staan. En wees niet bang om hulp van een ander aan te nemen.
  • Inname van alcohol, tabak, drugs: Het liefst niet omdat dit schadelijk is voor je lichaam maar ook hier geld iedereen heeft zijn eigen vrijheid in het leven. Zo zal de schrijver van dit document ook wel af en toe een biertje of wijntje nuttigen. Als je nu op dit punt een ongezond patroon hebt, wees dan eerlijk met jezelf en stel realistische doelstellingen om beter voor jezelf te willen zorgen. Het is een kwestie van jezelf langzaam stap voor stap weer te her programmeren naar een gezonder levenspatroon. Maar let op, dit doe je voor jezelf, en niet omdat het moet vanuit de standpunten van de Kopimi Kerk.

Mensen die voedsel bereiden voor een ander, de kok of chef-kok, doe dit met respect en liefde. Denk aan de ander zijn gezondheid en kook vooral lekker. Met andere woorden durf te eten van wat je serveert.

Voor de gast die heeft genoten van een perfecte kopie uit de persoonlijke recepten repertoire van een Kok, vergeet niet je dankbaarheid te tonen, geef een compliment als het lekker was.

#COPYME *Lucifer http://youtu.be/tU8RIvCZsdc

Did you like this? Share it:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.