Mag ik voor de Kopimi Kerk trouwen?

Mag ik voor de Kopimi Kerk trouwen?

Ja dat mag, maar omdat de staat der Nederlanden een nogal discriminatieve houding heeft ten opzichte van religies en liever hun eigen staatsproducten aan je willen verkopen, dient u eerst te trouwen voor een ambtenaar.

Natuurlijk kan een anonieme Kopimi priesteres volledig conform de Kopimi traditie u trouwen zonder rekening te houden met deze kul-wetgeving, maar er kleven wel wat risico’s aan.

Het is conform de wet alleen de priesteres die het  risico op een boete of gevangenis straf loopt.

Aangezien onze priesteres of priester tijdens het hele huwelijksproces anoniem blijven en de lokatie voor de overheid geheim zal worden gehouden zoals bij iedere kerkelijke dienst het geval is, zal de pakkans nihiel zijn.

Het forceren door de staat van 2 toekomstige partners  om het product “staatshuwelijk” af te nemen is niet meer van deze tijd.

Het schendt ook een van je fundamentele mensenrechten, artikel 18 universele verklaring rechten van de mens.

Zo kunnen Wiccans en Pagans, in Nederland absoluut geen traditioneel huwelijk vormen en is vaak de priesteres van een Wiccan Coven die toch een huwelijk volgens traditie doet zwaar strafbaar. Veel Wiccans en voornamelijk Pagans geloven vaak niet in een staatshuwelijk. De priesteressen hanteren vaak geen absolute anoniemiteit tijdens een religieuze plechtigheid zoals wij dat doen en lopen hierdoor aanzienlijke meer risico’s indien ze iets zouden doen wat niet botert met de staat.

De Kopimi Kerk gaat via enkele leden van de Piratenpartij een wetswijziging aanvragen. Dit gaat door middel van hun liquid feedback systeem wat vloeibare democratie binnen de partij ondersteund. Liquid feedback kan worden gebruikt om op basis van consensus nieuw beleid te vormen en om snel en doelmatig te kunnen reageren op actualiteiten binnen de politiek.

We gaan ook op deze manier testen hoe goed de piraten zijn met het herkennen van huidig mensenrechten schendend beleid en of ze open staan voor modernisering of zelfs afschaffing van deze kul wetgeving.

Kerkelijk huwelijk en burgerlijk huwelijk

In Nederland bepaalt het Burgerlijk Wetboek (Boek 1, artikel 68) en het Wetboek van Strafrecht (Artikel 449) dat geen kerkelijk huwelijk voltrokken mag worden zonder een voorafgaand burgerlijk huwelijk : Geen godsdienstige plechtigheden zullen mogen plaats hebben, voordat de partijen aan de bedienaar van de eredienst zullen hebben doen blijken, dat het huwelijk ten overstaan van de ambtenaar van de burgerlijke stand is voltrokken. (Boek 1, artikel 68).

Overtreding van deze wet wordt gestraft met een geldboete van de tweede categorie. Echter is alleen degene die het huwelijk voltrekt strafbaar, niet de partners die gehuwd worden. Gezien de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht (homohuwelijk (2001)) en het juridische alternatief in de vorm van het geregistreerd partnerschap (1998) zijn steeds meer christenen (en niet-christenen) het oneens met deze bepaling die zij als een vorm van discriminatie beschouwen en tevens een onaanvaardbare inmenging van de staat in hun godsdienst.

De situatie in België in deze materie is gelijkaardig aan de Nederlandse. In België is het zelfs de Grondwet die bepaalt dat een kerkelijk huwelijk niet mag gesloten worden zonder burgerlijk huwelijk : Het burgerlijk huwelijk moet altijd aan de huwelijksinzegening voorafgaan, behoudens de uitzonderingen door de wet te stellen, indien daartoe redenen zijn. (Artikel 21) Een priester die dit artikel overtreedt kan gestraft worden met een geldboete en, bij herhaling, met een gevangenisstraf. In februari 2001 stelden de volksvertegenwoordigers Verherstraeten en Leterme voor dit grondwetsartikel af te schaffen en ook de strafbepalingen op te heffen omdat het artikel 21 volgens hen strijdig is met de vrijheid van godsdienst.

#COPYME *Lucifer http://youtu.be/tU8RIvCZsdc

Did you like this? Share it:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.