Solidariteits actie – Free Pussy Riot – Russian Embassy The Hague

Solidariteits actie – Free Pussy Riot – Russian Embassy The Hague
Aanstaande vrijdag zal er een lawaaiprotest plaats vinden bij de Russische ambassade in Den Haag uit solidariteit met Pussy Riot. Op 21 februari 2012 hield Pussy Riot, een feministisch punkcollectief uit Rusland, een actie in de grootste kerk van Moskou tegen Poetin en zijn politieke beleid.
Compleet in punkstijl met bivakmutsen en kleurrijke kleding zongen zij het nummer ‘Maagd Maria, verlos ons van Poetin’. Het nummer roept Maria op om feminist te worden en premier Poetin te bannen.
Tevens heeft het nummer een kritiek op meerdere leiders van de Russische Orthodoxe Kerk die Poetins patriarchale beleid steunen. Een werkelijke scheiding tussen Kerk en Staat in Rusland lijkt nog zeer ver weg.
Afgelopen vrijdag (17-08-2012) werden 3 leden van Pussy Riot veroordeeld tot een 2 jaar in een strafkamp omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan ‘hooliganisme’. Het is absurd dat mensen vanwege kritiek op kerk en staat wordt opgepakt laat staan veroordeeld.
Daarom zullen we aanstaande vrijdag (24-08-2012) om een lawaaiprotest houden voor de deur van de Russische ambassade.
Solidariteit met het internationale feministische verzet! Tegen kerk, staat en kapitaal! Vrijheid voor Pussy Riot! Loactie: Russische ambassade, Andries Bickerweg 2 Den Haag
Tijd: 14:00 Voor meer informatie zie het artikel van Anarchist Black Cross Nijmegen:http://abcnijmegen.wordpress.com/2012/08/17/2-jaar-celstraf-voor-pussy-riot/ Of check http://freepussyriot.org/ http://autonomendenhaag.wordpress.com/
#COPYME *Lucifer
Did you like this? Share it:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.