Yama Tough – gaat de source van anti-virus software Norton openbaar maken

Yama Tough – gaat de source van anti-virus software Norton openbaar maken

Ironisch genoeg komt de bron (source) code van Symantec’s anti-virus product Norton vandaag 17 Januari op straat te staan. Tenminste dat was het plan van Yama Tough. Een klap voor de copyright industrie. Zeg maar dag dag geheim, Symantec, je code is vandaag mogelijk van iedereen. Of misschien toch niet?

Zo heeft Yama Tough bekend gemaakt op zijn twitter: https://twitter.com/#!/YamaTough Even afwachten dus want het kan zijn dat ze toch weer terugkomen op hun besluit en het alsnog doen.

De ironie van het verhaal is namelijk dat de grote bedrijven zoals Mcafee en Symantec ongelovelijk veel geld verdienen aan het bang maken van klanten.

Terwijl er ook zo iets bestaat als gratis open source anti-virus (gratis virusscanner) van ClamAV een linux project:

http://nl.clamwin.com/ (nadeel geen realtime scanning – voordeel is wel razendsnel)

Wij zijn van overtuigt dat de hele antivirus industrie juist een gemaakte industrie is waarbij grote anti-virus fabrikanten zelf de virus code laten maken om zo het gebruik van hun producten noodzakelijk te houden. Het is ook heel opmerkelijk wat voor agressieve verkoop technieken ze toepassen in de software. Het is er erg op gericht op het bang maken van de gebruiker.

Zo is het ook bijna onmogelijk om je abonnement bij Symantec te beëindigen als je met Credit Card in het systeem staat. Of blijf je maar hele grote  waarschuwingen krijgen dat je PC heel groot gevaar loopt als je niet per direct je abonnement verlengt als je van Mcafee gebruik maakt.

Het enige probleem van het vrijgeven van de code is natuurlijk dat er copyright op berust en gezichtsverlies. De kans dat er misbruik van de code kan worden gemaakt om pc’s makkelijker te kunnen infecteren valt nog te zien.

Indien de programmeurs van Symantec slecht coderen dan is misbruik van eventuele gaten in de software inderdaad een feit. Anders valt er niet veel te vrezen als het waterdichte code is.

Zo is het ook wel weer een voordeel als je gebruik maakt van een open source anti-virus product wat al wat tijd heeft gehad om goed getest te worden door de open source gemeenschap.

Fouten en mogelijke beveiligings problemen worden al snel gevonden en gemaakt. Dat is vaak bij gesloten bron-code producten niet het geval dat is al gebleken in de vele Microsoft Producten.

Wij moeten dus echt bij zeggen dat het gebruik van een ant-virus product wel heel raadzaam is. Helaas is de vrije Informatie Maatschappij net zoals de gewone maatschappij nu ook vervuild met zondige code. Maar denk goed na voordat je een abonnement neemt bij een anti-virus programma.

Laat je besluit niet leiden door angst, de informatie maatschappij mag dan wel een beetje eng zijn. Maar grote bedrijven die tegen je liegen en je moedwillig bang maken om je geld afhandig te kunnen maken zijn nog veel enger. Ga op onderzoek uit een maak je eigen agenda.

#COPYME *Lucifer

Did you like this? Share it:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.