Verboden informatie te verspreiden in Nederland – Chris Klomp journalist ontvangt dreigement van de politie

Verboden informatie te verspreiden in Nederland

Chris Klomp journalist ontvangt dreigement van de politie

Het Ter Apel affaire afgelopen week legt nogal wat pijnlijke punten binnen de Nederlandse samenleving bloot.

Al deze jaren hebben Nederlanders gekozen voor politici die burgemeesters en politie het recht hebben gegeven om mensenrechten op lopende band te schenden.

De Nederlandse overheidsapparaat is handig geworden in het verbergen van hun schendingen.

Dit zie je terug in de werkwijze van bijvoorbeeld de ME tijdens de ontruiming van kamp Ter Apel. De vrije pers die er eigenlijk is voor verslaggeving en als controle mechanisme dat alles conform de rechten van de mens verloopt, wordt met opzet op afstand gehouden. De staats pers die neemt alles klakkeloos over van de politiechef zonder de feiten na te checken.

Het belang van een vrije journalist in plaats van een journalist van de staats televisie is dus aantoonbaar. Een vrije journalist zal wel verder zoeken naar de feiten in plaats van genoegen nemen met de verhalen van politiewoordvoerders. De staats televisie NOS schrijft dat de ontruiming “rustig verlopen” een beetje duwen en trekken.

Ooggetuigen zeggen wat anders er schijnen artsen op het veld op inhumane wijze door de ME te zijn mishandeld en onder arrest gezet. Het is dus nu ook een misdrijf om als arts een vluchteling te voorzien van medische verzorging.

Zo mocht Chris Klomp ook ervaren hoe het is op moment dat vrijheid van meningsuiting met dreigementen van de Politie in het geding komt te staan.

Want wie zich niet houdt aan het publiceren van het standaard politie nieuws zal met dreigementen, genadeloze rechtszaken tot zwijgen worden gedwongen. Zo voorkom je als overheid dat journalisten in de toekomst nog wagen om feiten na te checken, het is immers veel makkelijker om alles voor waarheid aan te nemen wat de politiechef te zeggen heeft.

Zo zal burgemeester Leontien Kompier gemeente Vlagtwedde, de ware redenen voor ontruiming deels geheim houden. Deze actie van burgemeester Kompier tast de openbaarheid van bestuur in de gemeente Vlagtwedde op deze manier ernstig aan.

Het is nu wel heel makkelijk geworden om iedere demonstratie op laste van geheime redenen te stoppen. Geen wonder dat er nu een hek om het terrein staat op laste van de gemeente.

En zo valt dus iedere vrije vorm van informatie verspreiding met zware politie intimidatie de kop in te drukken.

Wij kijken met veel afschuw toe hoe de politie en burgemeester de vrije verspreiding van informatie en medische verzorging aan uitgeprocedeerde asielzoekers verbieden en het omtoveren tot een misdrijf.

Een demonstratie zoals deze was bedoeld om aandacht te vestigen op een humanitair probleem in Nederland. De gemeente Vlagtwedde en de politiek in Den Haag hebben gekozen om mensen rechten te schenden in plaats van deze  te beschermen.

Wij betreuren de gang van zaken, en hopen alsnog dat de rechten van deze mensen en kinderen zullen worden gerespecteerd. En dat ze nu wel een humane behandeling krijgen in plaats van als koeien met stokken over een veld te worden gedreven.

Hoe Chris Klomp aan zijn informatie komt maakt ons niet uit, we weten wel hoe slecht Nederland omgaat met klokkenluiders die schandalen blootleggen. We begrijpen zijn standpunt om niet te willen zeggen hoe hij aan zijn informatie komt en geen partij te kiezen voor de politie.

De Kopimi Kerk juicht vrije journalisten en klokkenluiders toe, wij zien het kopieren en delen van informatie als heilig en al zeker als de maatschappij er wat van kan leren.

#COPYME *Lucifer http://youtu.be/tU8RIvCZsdc

bronnen:

Did you like this? Share it:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.